Dit receptje lijkt eenvoudiger dan het is, maar oefening baart kunst. Met de onderstaande instructievideo zal het best wel lukken. Het is in ieder geval de moeite waard
Ingrediënten: voor 2 personen;
- 4 eieren
- 30 gr boter
- 4 sneetjes brood
- Verse fijngehakte tuinkruiden (Peterselie, kervel, dragon en/of bieslook)
- Beetje zout
Voorbereiding
Besmeer de sneetjes brood met boter en leg ze op een rooster in en matig warme oven 170 graden. Bak ze in enkele minuten goudbruin.
Doe de eieren in een kom kluts ze goed dooreen met een klein beetje zout en voeg 20 gram van de boter in kleine blokjes toe.
Bereiding
Neem een pan waarin een kleinere stelpan past en breng hierin wat water aan de kook. Doe het eimengsel in de steelpan en gaar het ei langzaam, au bain-marie in de ruimere pan, onder voordurend roeren tot de eieren gestold en romig zijn. Voeg 1 na 2 minuten voor het einde van de kooktijd de gehakte kruiden toe.
Serveren;
Beleg de geroosterde sneetjes brood met het roerei en garneer het met een enkel takje van de kruiden.
Reactie plaatsen
Reacties