Rood gestoofde stoofpeertjes

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 23:57

Roder als deze rood gestoofde stoofpeertjes zul je ze niet krijgen. Een fantastisch bijgerecht voor bij wild of als dessert met roomijs tijdens de feestdagen. Gewoon tussendoor met stoofvlees kan natuurlijk ook.

Ingrediënten;

  • 2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman)
  • 3 glazen rode wijn
  • 1 glas rode port
  • 200 gram poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 kaneelstokje
  • 1 eetlepel aardappelmeel

Voorbereiding

In de pan poedersuiker en vanillesuiker in 1dl water met de wijn en port oplossen. Peren schillen maar de steeltjes er aan laten zitten.

Bereidingswijze

De peren zo veel mogelijk naast elkaar zetten. Kruitnagel en kaneelstokje toevoegen. indien nodig nog 1 glas wijn en 1/2 glas port toevoegen. de peren moeten zo veel mogelijk onder het vocht staan. 2 à 3 uur zachtjes rood stoven (pocheren). Laat de peren afkoelen in het stoofvocht.

Serveren

Verwijder de kruidnagel en kaneel. Schik de peren in een mooie schaal naast elkaar. Bind het stoofvocht met het aardappelmeel opgelost in een 1/2 eetlepel water. Giet het stoofvocht over de peertjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.