Dorade met olijven uit de oven
Een bijzonder smakelijk visje met weinig graten. Gebruik voor het recept een of twee hele dorado’s met de kop er nog aan. De kieuwen verwijderen en de vinnen uitfileren.
Snoek met peterselieboter
Elke keer als ik dit gerecht weer zie moet ik denken aan die koude najaarsdag dat ik een snoekje ving van 60 cm. Kleumend van de kou moest ik het beestje ook nog schoonmaken. Later op de avond kwam het helemaal weer goed.
Gebakken sliptong met garnalen dille saus
Een lekker visreceptje waar je je vingers bij aflikt, eenvoudig te bereiden maar toch goed voor een feestmaaltijd. Bij een goed gebakken sliptongetje schep je de vis zo van de graat.
Gepocheerde zalmforel met groene kruidenmayonaise
Vis pocheren in een court bouillon is een klassieke visbereiding. Dit recept geeft een mooi voorgerecht voor een uitgebreid (kerst)diner of het pronkstuk van een zelf samengesteld buffet.