Door gebruik van een pakje met stukjes tomaat heb je dit pittige Mexicaanse gerechtje in een handomdraai gemaakt.
Ingrediënten
Kipfilet
- 2 kipfilets in blokjes gesneden
- ¼ tl Tabasco
- 1 el olijfolie
Salsa
- 400 g tomaten in blokjes uit een pak.
- 2 teentjes knoflook geperst
- ½ rode ui of kleine gewone ui gesnipperd
- 2 tl milde chilipoeder
- Zout
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 el verse gesneden koriander
- 1 el olijfolie
- Sap van ½ citroen
Voorbereiding
Week satéstokjes minimaal 10 min in water. Rijg de blokjes kip aan de sate stokjes. Meng de tabasco met de olijfolie.
Bereiding
Salsa
Meng alle ingrediënten m.u.v. het citroensap voor de Salsa dooreen. Laat het min. 15 minuten rusten en voeg dan de citroensap toe.
Kipfilet
Bestrijk de kipspiesen met het tabasco/olie mengsel en leg ze op een hete plaats op de barbecue. Draai en bestrijk ze regelmatig tot ze gaar zijn, ca 10 min.
Serveren
Serveer de kipspiesen met de salsa en tortillachips
Reactie plaatsen
Reacties