Gebakken sliptong met garnalen dille saus

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 19:13

Een lekker visreceptje waar je je vingers bij aflikt, eenvoudig te bereiden maar toch goed voor een feestmaaltijd. Bij een goed gebakken sliptongetje schep je de vis zo van de graat. Heb je last van de kleine vingraatjes dan knip je die er toch gewoon af voor het bakken.

Ingrediënten

  • 8 sliptongetjes
  • bloem
  • (geklaarde)boter
  • zout peper

Voor de garnalen dille saus

  • 30 gram bloem
  • 30 gram roomboter
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 0,5 ltr visbouillon
  • 2 dl room
  • 125 gr Hollandse garnalen
  • enkele eetlepels cognac
  • 2 eetlepels gehakte dille
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout peper

Voorbereiding

Maak eerst de basis voor de garnalen dille saus door van de bloem en boter een blanke roux te maken. Voeg hieraan de tomatenpuree toe en vervolgens de visbouillon en room. Breng de basissaus op smaak met zout en peper.

Verdeel wat cognac over de garnalen en laat ze even marineren. Prepareer de tongetjes door de vingraad eraf te knippen en spoel ze vervolgens goed af onder koud stromend koud water. Dep ze droog.

Bereiding

Wrijf de vis in met zout en peper, wentel ze door de bloem en bak ze af in een niet te hete pan, aan beide zijden ca 3 minuutjes, tot ze mooi goudbruin zijn. Ik doe dat altijd in etappes waarbij ik de gebakken exemplaren in een oven van 80 C leg. Dan blijven ze lekker warm.

Breng de basissaus op temperatuur en hak de dille en peterselie fijn. Voeg deze samen met de garnalen toe aan de saus. Laat de saus niet meer koken want dan worden de garnalen taai en verliezen de dille en peterselie kleur en smaak.

Serveren

Dien ze op met peterselie aardappeltjes en geglaceerde witlof.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.