Een heerlijk voorgerechtje dat straalt van de eenvoudigheid, waardoor de fijne en pure smaak van de Coquille goed bewaard blijft.
Ingrediënten
- 6 St. Jacobsschelpen
- 3 sneetjes wit casinobrood
- 1 eetlepel olijfolie
- zout, peper
- 25 gr boter
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels zalmeitjes
- blaadjes kervel
Voorbereiding
Oranje kuit van St. Jakobsschelpen snijden en wit deel van schelpdier halveren. Met 1 eetlepel olie besprenkelen en met zout en peper bestrooien.Afgedekt 2 uur in koelkast zetten.
Bereiding
Uit brood 12 rondjes steken en in hete boter knapperig bakken. In achtergebleven bakvet St. Jakobsschelpen en kuit 1/2 minuut (zeer kort dus) rondom licht schroeien. Met citroensap besprenkelen.
Serveren
Op toast rondjes plakje St. Jakobsschelp leggen. Garneren met kuit, zalmeitjes en kervel.
Reactie plaatsen
Reacties