Verdure al forno

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 22:57

Dit recept heb ik gekregen van Nicolle een klasgenote van de middelbare school. Het recept is echt de moeite waard om bij voorbeeld een Italiaans hoofdgerecht te complementeren en zo een fantastische Italiaanse maaltijd te bereiden.

Ingrediënten: voor 4 personen;

  • 700 gram courgette
  • 2 x aubergine
  • 2 x rode ui
  • 2 x rode paprika
  • 700 gram vleestomaat.
  • knoflook
  • tijm of rozemarijn
  • 2-3 eetlepels crumble gemaakt van paneermeel, parmezaan en Italiaanse kruiden
  • peper en zout (naar smaak)

Voorbereiding

  • Paprika in slierten snijden en zouten
  • Tomaat, courgette en aubergine in schijfjes snijden

Bereidingswijze

Ui, olie en knoflook in pan. Na het fruiten, knoflook eventueel verwijderen.

Paprika toevoegen en op een zacht vuur 20 minuten stoven. Deze groenten in een ovenschaal leggen en bedekken met de schijfjes tomaat, aubergine en courgette (dakpansgewijs).

Hierover wat olijfolie sprenkelen met rozemarijn.  Dan 15 minuten op 180 graden. Strooi er de crumble over gemaakt van de paneermeel, parmezaan en uiteraard Italiaanse kruiden. Opnieuw nog eens 15 minuten in de oven.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dank je wel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.