Een bijzonder smakelijk visje met weinig graten. Gebruik voor het recept een of twee hele dorado’s met de kop er nog aan. De kieuwen verwijderen en de vinnen uitfileren.
Ingrediënten: voor 4 personen;
- 2 schoongemaakte of dorado’s (ca. 1 kg)
- 2 sjalotjes fijn gesneden
- 2 tenen knoflook
- 4 rijpe tomaten ontveld en ontpit
- 1 eetlepel tomaten puree
- 1 takje tijm of rozemarijn fijngesneden
- 1 takje verse kervel fijngesneden
- 350 ml droge witte wijn
- 200 gr gehalveerde groene en zwarte olijven
- Peper en zout
- Olijfolie
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180/200 graden.
- Spoel de schoongemaakte en geschubde vis onder stromend koud water goed af. Dep de vis droog.
- Verhit een paar eetlepels olijfolie en fruit de sjalotjes en knoflook op laag uur ca. 5 minuten. Voeg de tomaten, de tomatenpuree en de kruiden toe en laat alles een paar minuten pruttelen. Voeg de wijn en de olijven toe.
Bereidingswijze
Wrijf de buikholte van de vis in met zout en peper.
Vet vervolgens een ovenschaal in. Verdeel de helft van het tomatenmengsel over de bodem. Leg hierop de vis. en dek het geheel af met het resterende tomatenmengsel. Gaar de vis in Ca 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveertips
Met frietjes, en bijvoorbeeld witlofsalade.
De laatste keer heb ik dit recept gegaard in een AEG combi-oven op de stand profi stomen 130 graden. Om je vingers bij af te likken. Mooi stevig vlees lekker op smaak gebracht door alle kruiden.
Reactie plaatsen
Reacties