Lekkere Zeeuwse mosselen op zijn Spaans bereid met spekjes en knoflook. Serveer ze met een eenvoudig krokant stokbroodje en je hebt een topmaaltijd voor een gezellig avondje tafelen met vrienden.
Ingrediënten: voor 2 personen;
- 2 kg mosselen
- 2 schoongemaakte en grof gesneden uien
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 1 blikje tomaten puree
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- peper
- scheut olijfolie
- 2 dl droge witte wijn
- 100 g licht gerookte spekjes
- evt. 1 half gesnipperd Spaans pepertje. Pitjes verwijderen
Voorbereiding
Doe de mosselen in een grote bak met schoon water. Wrijf ze goed af en controleer op beschadigde exemplaren. Snij de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
Bereiding
Fruit in een grote pan de uien, knoflook, peterselie en eventueel Spaans pepertje met de spekjes in de olijfolie licht glazig. Voeg de tomaten puree toe en goed omzetten. Met peper op smaak brengen. Het geheel afblussen met witte wijn.
Mosselen afspoelen en met aanhangend water toevoegen aan de pan met kruidenmengsel en spekjes. Deksel op de pan. Het geheel aan de kook brengen en regelmatig omzetten totdat alle mosselen geopend zijn. ca. 10 minuten.
Serveren
Met knapperig stokbrood, kruidenboter en een fris wit wijntje.
Reactie plaatsen
Reacties