Zeer smakelijk bijgerecht voor een feestelijke maaltijd. Bij ons vaste prik met kerst. De puree is extra romig en heerlijk op smaak gebracht met bieslook en gerookte vis.
Ingrediënten: voor 4 personen;
- 10 grote aardappelen
- ¼ dl room
- ¾ dl crème fraiche
- ½ dl mayonaise
- Gesnipperde bieslook
- Peper en zout
- 50 gr gerookte zalm
- 50 gr gerookte paling
- 30 gr zalmeitjes
Voorbereiding
- Snijd de zalm en paling in zeer fijne Julienne.
- Kook de aardappelen.
Bereiding
Maak een romige puree van de aardappelen, de room, crème fraiche en mayonaise. Voeg vervolgens de bieslook toe. Breng de puree op smaak met een beetje zout.
Meng 1/3 van de puree met zalmsnippers en 1/3 met de paling.
Serveren
Doe de 3 delen op aparte schaaltjes, of maak met een spuitzak toefjes op voorverwarmde borden. Garneer het basismengsel met de zalmeitjes
Reactie plaatsen
Reacties