Vandaag had ik zin in een lekker vissoepje. Ik was de groenten al aan het snijden toen ik erachter kwam dat de visbouillon op was. Goede raad is duur maar niet getreuzeld. Er lagen nog wat gamba`s in de diepvries. Tot mijn verrassing een eenvoudig te bereiden heerlijk soepje wat ik vast en zeker vaker zal maken.
Ingrediënten
- 1 pangasiusfilet in repen gesneden
- 1 zalmmoot in repen gesneden
- 300 gr ongepelde gamba`s of tijgergarnalen
- 1,5 ltr groentebouillon van tabletten
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 stelen bleekselderij fijn gesneden
- 2 vastkokende aardappelen in blokjes gesneden
- 1 winterwortel in blokjes gesneden
- 500 gr gezeefde tomaat
- 250 ml droge witte wijn
- 200 ml slagroom
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm fijngehakt
- 1 takje rozemarijn fijngehakt
- 1 snuf kardemom
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Voorbereiding
Pel de gamba's/garnalen en voeg ze aan de groente bouillon toe. Laat deze tegen de kook aan zo`n 30 minuten trekken, zeker niet langer. Regelmatig schuim afnemen. Zeef de schalen uit de bouillon.
Bereidingswijze
Verhit ongeveer 4 eetlepels olijfolie in een ruime pan. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, aardappel, winterwortel, laurier, tijm, rozemarijn en kardemom toe. Fruit het geheel ca 5 minuten. Voeg vervolgens de gezeefde tomaat toe en laat het nog zo`n 5 minuten aan de kook komen. Voeg vervolgens de witte wijn en de bouillon toe. Laat de soep weer tegen de kook aan komen en voeg de slagroom toe. Verwarm de soep een paar minuutjes en breng hem op smaak met zout en peper. Voeg de vis en Gamba`s toe en gaar ze zo`n 8 minuutjes in de soep.
Serveren
Serveren met geroosterd brood ingewreven met een teentje knoflook. Smakelijk eten.
Reactie plaatsen
Reacties