Krabbetjes zijn favoriet voor op de Barbecue. Op deze wijze worden ze gecombineerd met een smaakvolle ietwat pittige honing marinade
Ingrediënten
- 650 gr varkensrib
- 6 el rode port
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 tl sojasaus
- ½ tl tabasco
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 el honing
- ½ tl zout
- 2 el bloem met zout en peper
Voorbereiding
Snijd de ribbetjes los en hak ze vervolgens met een stevig mes doormidden totdat je ca. 30 ribbetjes overhoud.
Meng de port, tomatenpuree, sojasaus, tabasco, cayennepeper, honing en zout. Stem de smaak af.
Bereiding
Doe de bloem met wat zout en peper in een plastic zak en voeg de ribbetjes toe. Schud alles goed dooreen en voeg vervolgens de marinade toe. Laat het minimaal 2 uurtjes rusten op een koele plaats.
Leg de ribbetjes op het rooster of nog beter in een aluminium of rvs barbecue bakje. Bak ze in een minuut of 30 gaar.
Serveren
Warm of koud opdienen en lekker oppeuzelen als finger food. Ook lekker als borrelhapje
Reactie plaatsen
Reacties