Een heerlijke starter voor een avondje barbecue met vrienden. Het beschuitkruim geeft net even een krokante beet en het pepertje doet je verlangen naar een fris pilsje of wit wijntje
Ingrediënten: voor 4 personen;
- 12 grote tijgergarnalen
- 4 el olijfolie
- 3 el plantaardige olie
- 1 a 2 beschuiten tot zeer fijn kruim gewreven
- 1 teentje geperste knoflook
- ½ Spaans pepertje
- 1 el fijngehakte peterselie
- Versgemalen peper
- Zout
- 1 Citroen in partjes
Voorbereiding
Pel de garnalen zodanig dat het laatste segment met de staart eraan blijft zitten. Dit gaat het best wanneer ze nog licht bevroren zijn.
Meng de olijfolie, plantaardige olie, knoflook, Spaans pepertje en peterselie. Breng het mengsel nog wat op smaak met zout en peper. Voeg de Gamba`s toe en roer het beschuitkruim erdoorheen. Let op niet te veel het moeten nog wel garnalen blijven en geen korsten. Laat de garnalen hierin ongeveer 1 uurtje marineren.
Bereidingswijze
Rijg de Gamba`s als volgt per 3 stuks op metalen of houten pennen; Steek eerst door het dikke vlezige deel en vervolgens nogmaals net boven de schaal die nog om de staart zit, zodat de gamba`s mooi opgerold op de pen zitten. Bak de Gamba`s ongeveer 2 minuten per kant, totdat ze mooi roze en de broodkruimels goudbruin zijn.
Serveren
Serveer ze met de citroen partjes
Reactie plaatsen
Reacties