Een eenvoudige, snel te bereiden en verbazend lekkere spies voor op de barbecue.
Ingrediënten: voor 4 personen;
- 4 varkensoesters
- 1 flink stuk salami
- 4-6 middelgrote augurken
- 1 rode en groene paprika
- 2 el Olijfolie
- Zout en peper
Voorbereiding
Snij het varkensvlees in blokjes van ca 2 cm
Snij de salami in plakken van 2 cm en snij ze vervolgens doormidden
Laat de augurken uitlekken en snij ze in drie of vieren afhankelijk van de grootte
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s. Snij ze vervolgens in grove stukken. Marineer de paprika’s minimaal en half uurtje in de olijfolie met wat zout en peper.
Houten pennen weken in water
Bereiding
Bestrooi de stukjes varkensoester met zout en peper.
Prik op houten of metalen pennen afwisselend de paprika, salami, augurk en varkensoester. (tip; Begin steeds met en stuk paprika en sluit hiermee ook af zodat alles stevig op de pen blijft zitten)
Gril de spiesen op de barbecue totdat het varkensvlees gaar is. Regelmatig draaien.
Serveren
Met een aardappelsalade.
Reactie plaatsen
Reacties