De Italianen weten de mooiste recepten te maken. Dit is een fantastisch basisrecept dat je naar eigen smaak heerlijk kunt aanpassen met diverse verse kruiden en andere smaakmakers.
Ingrediënten: voor 4 personen;
- 8 kipdijen, 4 filets kan ook
- 5 rijpe tomaten ontveld en in plakken gesneden
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- Enkele eetlepels bloem
- 2 el olijfolie.
- Zout en peper
Naar keuze lekkere verse kruiden en smaakmakers zoals;
- 1/2 Spaans pepertje fijngesneden
- Ca 3 takjes oregano fijngesneden
- Ca 3 takjes rozemarijn en/of tijm fijngesneden
- 100 cl rode wijn
- 1 el Kappertjes
- 2 Ansjovisfilets fijngesneden
Voorbereiding;
Selecteer de ingrediënten die je wil gebruiken en snijd ze fijn. Wrijf de kipdijen/filets in met zout en peper en haal ze door de bloem.
Bereiding
Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de knoflook en eventueel het Spaans pepertje licht glazig. Braad vervolgens de kipdijen/filets in ca 8 minuten rondom bruin. Haal de kip uit de pan. en roer eventueel het aanbaksel los met een beetje vocht, bijvoorbeeld een scheutje rode wijn. Llaat het meeste vocht weer verdampen. Heb je voor ui gekozen dan is nu het moment om deze in de pan lichtjes glazig te fruiten. ventueel afblussen met rode wijn. Verdeel vervolgens op de bodem van de pan de plakken tomaat. Strooi hierop de overige kruiden en smaakmakers die je gekozen hebt en leg hierop weer de stukken kip. Laat de kip langzaam gaar sudderen in ca 30 minuten.
Haal de kip uit de pan,voeg de tomaten puree toe en pureer de saus met een staafmixer. Laat zo nodig de saus wat inkoken breng deze op smaak met zout en peper Voeg de kip weer toe.
Serveren
Eigenlijk smaakt het overal bij; Aardappelen, frieten, puree, grove pasta maar zeker ook met een lekker knapperig stokbroodje. Om het extra knapperig te maken neem een afbakbroodje en smeer het in met olijfolie en bak het af in de oven volgens de verpakking.
Reactie plaatsen
Reacties