Warme sperziebonen salade

Gepubliceerd op 5 februari 2024 om 19:27

Een klassieker uit de Italiaanse keuken, bovendien erg gezond en lekker op een mooie zomerdag. Uiteraard gebruik je de meest verse bonen uit de tuin of van de groenteboer,

Ingrediënten

  • 600 gr schoongemaakte sperziebonen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 gehakte ui
  • 1  teen knoflook
  • 5 tomaten ontvelt, zonder pit en in stukjes gehakt
  • 6 groene olijven zonder pit in kwarten gesneden
  • 6  blaadjes basilicum fijn gesneden
  • peper en zout

Bereiding

Kook de sperziebonen in water met een beetje zout in ca. 10 minuten beetgaar. Verhit onderwijl in een andere pan de olie op laag vuur en voeg hieraan de uitjes en knoflook toe. laat het 5 minuten schroeien onder regelmatig roeren. Laat de sperziebonen uitlekken en voeg ze bij de uitjes. Roer het goed dooreen. Roer de tomaat erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Vis de knoflook uit de pan en laat het geheel nog ca.10 minuten pruttelen. Voeg vervolgens de olijven en basilicum toe. Laat de pan nog 5 minuten op het vuur. Serveer het gerecht warm.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.